IZPOSOJA KOLES PRIJON S.C.

Vsebina je še v izdelavi

 • kolesarjenje Bovška dolina

  Prijon sport center svojo ponudbo iz Soče in njenih bregov letos prvič širi tudi na okoliške griče in hribe.

  Gorsko kolesarjenje: razburljiv, sproščujoč in zdrav šport, poln užitkarskih trenutkov se lahko v marsičem primerja s kajakaštvom in ostalimi divjevodaškimi športi. In prav tako kot na brzicah, se boste lahko brezskrbno prepustili tako našim vodnikom kot si izposodili vrhunska kolesa.

  Možnosti za kolesarske poti so v Posočju praktično neomejene, če pa boste vseeno v zadregi oziroma bi si želeli izpopolniti gorsko-kolesarsko znanje pa se nam lahko pridružite na vodenih turah. Le-te so namenjene tako izkušenim kolesarjem kot popolnim začetnikom in otrokom, a prav vsaka vam bo razkrila najlepše kotičke Bovškega – ne glede na vašo fizično pripravljenost ali časovne omejitve.

   

Na voljo imamo naslednje poti

 • 1/5Družinka (60 – 75 min)

  kolesarjenje Bovška dolina

  Ste na dopustu s celotno družino? Potem je Družinka ravno pravšnja za vse vas, saj sledi enostavnejšim, a izredno slikovitim in poučnim potem.

  Pot nas bo vodila od Prijon sport centra v Čezsoči mimo Bovca proti Rabelku, kjer si bomo lahko ogledali edinstven muzej I. svetovne vojne na prostem. Prelepe stezice in kratki odseki glavne ceste nas bodo pripeljali do zloglasnetrdnjave Kluže, kjer si je mogoče ogledati muzej/galerijo, izvirne tunele poti 1. Svetovne vojne in prečudovita korita, ki jih je izdolbla reka Koritnica.

  Čas je za povratek in kratek postanek za osvežitev v Bovcu, preden se spustimo na izhodišče v Čezsočo.


 • 2/5Kanjonka (75 – 90 min)

  kolesarjenje Bovška dolina

  Če si želite ogledati enega izmed najlepših delov Slovenije, kanjone Soče, je ta tura vsekakor za vas.

  Iz Prijon sport centra v Čezsoči bomo mimo potoka Slatenik prikolesarili do vznožja Javorščka od kjer se bomo spustili do Soče in si ogledali vse čare njenega kanjona.

  Še vedno polni novih doživetij bomo nato kmalu prečkali Sočo in se po glavni cesti dvignili do vasi Kal-Koritnica, kjer nas bo slikovita stezica vodila nazaj do Soče in ob njenem desnem bregu vse do sotočja z reko Koritnico.

  Sledil bo kratek vzpon iz Vodenc na bovško letališče, zgolj zato, da bomo najslajše – makadamski spust – pustili za konec, ki nas bo pripeljal nazaj pred Prijon sport center v Čezsoči.


 • 3/5Razglednica (75 - 90 min)

  kolesarjenje Bovška dolina

  Za tiste, ki radi z viška gledate na druge je tura s prekrasnim pogledom na celotno bovško dolino kot naročena.

  Začetek poti izpred Prijon sport centra v Čezsoči nas bo z vzponom proti Bovcu dodobra segrel za vse nadaljnje dogajanje. Najprej si bomo lahko v Rabelku ogledali edinstven muzej I. svetovne vojne na prostem in pot nadaljevali proti trdnjavi Kluže.

  Zgodovinska in naravna znamenitost pa bo le uvertura v doživetja na stezah ob levem bregu Koritnice, ki jo bomo malo nižje tudi prečkali in se tako pripravili na vzpon po asfaltirani gozdni poti do vrhunca te ture.

  Na najvišji točki naše poti, ob vznožju Rombona, nas namreč čaka enkraten razgled na Bovec in bližnje vasi. To je tudi naša predzadnja postaja, saj se bomo po enostavni gozdni poti spustili v samo središče Bovca od koder bomo pot nadaljevali in sklenili pred Prijon sport centrom v Čezsoči.


 • 4/5 Slapnica (90 – 120 min)

  kolesarjenje Bovška dolina

  Malenkost daljša tura, ki pa postreže z nekaj najlepšimi kotički, ki jih lahko ponudi Posočje.

  A brez skrbi; daljši vzpon nas »pozdravi« zgolj na začetku naše poti izpred Prijon sport centra v Čezsoči, ko nas makadamske poti in nekaj odsekov po glavni cesti mimo Bovca povzpnejo do vasi Plužna.

  Tam si ogledamo slap Virje ter kraški izvir potoka Gljun, ki nas osvežita pred nadaljevanjem po stezi mimo bovškega igrišča za golf. Še malce pritiskanja na pedala nas pripelje do vrhunca ture –slapa Boka.

  Tam bo časa dovolj za ogled ene izmed najbolj slikovitih in ikonskih naravnih znamenitosti v tem delu Slovenije ter slapovskega »očaka« Posočja. Zagotovo navdušeni nad Boko, bomo pot po levem bregu Soče sklenili pred Prijon sport centrom v Čezsoči.


 • 5/5Majstrca (120 – 150 min)

  kolesarjenje Bovška dolina

  Najdaljša in najbolj zahtevna tura v sebi združuje najboljše iz vseh prej omenjenih poti. 

  Tudi tu bomo odrinili izpred Prijon sport centra v Čezsoči in po gozdnih cestah ob vznožju Javorščka prikolesarili do kanjona Soče.

  Glavna cesta nas bo od tam vodila do vasi Kal-Koritnica skozi katero bomo prispeli do Kukca in tam preko slikovitega mostu na jeklenicah prečkali reko Koritnico.

  Daljši, a zmeren vzpon nas bo mimo Bovca pripeljal do vasi Plužna, kjer si bomo ogledali izvir potoka Gljun ter slap Virje.

  Po spustu v Oazo miru in prečkanju igrišča za golf bomo pot nadaljevali do slapa Boka in se po ogledu ob levem bregu Soče vrnili pred Prijon center v Čezsoči.


Čezsoča
Čezsoča
Spremljaj nas na