Prijon šport center

 • 1/3O nas

  300x200

  V Prijon sport centru boste našli dobro založeno trgovino s kajakaško opremo, prenočišča (sobe ali šotorišče), ponujamo vam tudi izposojo kajakaške opreme in šolo kajaka, novost v ponudbi pa je možnost tudi testiranja kajakaške opreme.
  V veliko čast nam je, da lahko v Prijon centru organiziramo številne dogodke namenjene našim strankam, gostom in celotni vodno-športni družbi. A v sezoni 2012 smo šli še korak dlje…

  Otvoritev sezone 2012 smo pospremili z odmevno prireditvijo, katere vrhunec sta bila koncert v živo in bogat srečolov, ki je med drugim dobitnika glavne nagrade osrečil s kajakom Prijon forte. Skozi leto so se poleg veliko nepozabnih trenutkov in spontanih dogodkov zvrstila tudi predavanja o raznovrstnih »mokrih« tematikah, med njimi o kajakaški odpravi Igorja, vodje Prijon centra s prijatelji po ZDA in o ekstremnem kajakaštvu na divjih vodah. Seveda se tudi ob zaključku prelepe sezone nismo želeli izogniti večernemu druženju ob koncertu in projekciji športnih filmov, kot uvodu na mučno čakanje novih dogodivščin v prihodnjem letu.

  Zato nikar ne omahujte in se nam tudi že zdaj pridružite v še eni prijetni, zabavni in še bolj nori sezoni 2013!

  Vabimo vas, da nam sporočite vaš e-poštni naslov preko katerega boste o vsem dogajanju in naših posebnih priložnostih pravočasno obveščeni.


 • 2/3O Antonu Prijonu

  Anton Prijon se je rodil leta 1929 v italijanski Gorici. Otroštvo je preživel ob reki Soči in že kot najstnik oblikoval in izdelal čoln, s katerim je zmagal na svoji prvi tekmi v kajaku na divjih vodah.

  Leta 1959 je na reki Vézère v Franciji postal svetovni prvak v kajaku na divjih vodah. V Nemčiji si je ustvaril družino in leta 1962 z ženo Lotte v Rosenheimu ustanovil podjetje Prijon.

  23. junija 2009 je praznoval 80 let. Je častni član kajakaškega kluba Rosenheim in velik zaljubljenec v kajakaški šport.

  Danes podjetje Prijon vodi njegov sin, Toni mlajši, skupaj s svojo ženo in bratom. Živijo in delajo v Rosenheimu, počitnice pa preživljajo v Logu pod Mangartom in na reki Soči.


 • 3/3O KAJAK CENTRU V ČEZSOČI - BOVEC

  300x200

  Leta 1991 so se tik ob vstopnem mestu za reko Sočo v Čezsoči (Bovec), postavili temelji za center, ki bi združeval kajakaške navdušence. Tako je nastal PRIJON KAJAK CENTER, ki je vključeval Prijonovo trgovino, možnost prenočevanja in prostore za kajak šolo.

  Center je vodil g. Toni Prijon senior vse do leta 2011, ko je dopolnil spoštljivih 83 let. Takrat se je obrnil na mlajšo generacijo in odgovornost za vodenje centra zaupal Igorju Mlekužu, mlademu kajakašu z Bovca.

  S trdim delom in pozitivno energijo ter pomočjo družine ter prijateljev se kajak center še naprej razvija proti zastavljeni viziji, ki bi poleg kajaka vključeval tudi druge športe. Tako je aprila 2012 center odprl svoja vrata pod novim vodstvom in novim imenom PRIJON SPORT CENTER.


Čezsoča
Čezsoča
Spremljaj nas na