PRIJON SPORT CENTER

Brezmejna pripadnost kajaku

AKCIJA IN RELAKSACIJA

PRIJON SPORT CENTER

Prijon Sport Center je pravi naslov za vse kajakaše in tiste, ki boste to še postali. K nam ste vabljeni tudi vsi avanturisti, ki svoj prosti čas želite preživeti v objemu neokrnjene narave.

V našem centru boste lahko pridobili nove veščine v šoli kajaka, kupili ali najeli kajak in kajakaško opremo ali najeli kolo. Prav tako lahko prenočite v prenovljenih sobah ali šotorišču in se sprostite v barčku na zelenem dvorišču, kjer organiziramo številna druženja in dogodke. 

“Ob prevzemu Prijon Sport Centra je bil cilj ustvariti unikatno stičišče, kjer se bodo srečevali predvsem kajakaši in pri nas dobili vse potrebne informacije za varno in odgovorno raziskovanje reke Soče. Kmalu smo ugotovili, da popotniki svojih kajakov ne jemljejo vedno s seboj, zato smo ponudbo razširili z izposojevalnico ter s specializirano trgovino kajakov in opreme. Že pri sami trgovini smo želeli biti nekaj posebnega, zato smo naredili privlačen oziroma atraktiven prostor. Dodaten pomen dajemo osebju, ki je ne le prijazno, ampak tudi strokovno usposobljeno, da gostom lahko brez problema nudi vse potrebne informacije za brezskrbne počitnice pri nas. Mislim, da nam je to več kot dobro uspelo, saj se gostje k nam radi vračajo. Če pa bi moral povzeti, kaj točno naš center je, bi rekel, da je to mesto, na katerem boste vedno našli partnerja za kajakaško ali pohodniško odpravo, ali pa samo nekoga za sproščen klepet.”

Igor Mlekuž

Lastnik Prijon Sport Centra

ROjstni kraj sodobnega kajaka

ANton prijon starejši

Če ste ob besedi ‘Prijon’ v našem imenu najprej pomislili na proizvajalca kajakov Prijon, se niste zmotili. Naš športni center ima bogato zgodovino in se nahaja na mestu, kjer je ustanovitelj podjetja Prijon Kayaks, Anton Prijon st., preživel svoje otroštvo ter izdelal prvi kajak. Ko tako pri nas opravite svoje zavesljaje, imate neposredni stik z zgodovino kajakaštva.

Potem, ko je Anton Prijon st. leta 1959 postal svetovni prvak v kajaku z enim izmed svojih kajakov, se je Anton preselil v Nemčijo, kjer je skupaj s svojo ženo Lotte leta 1962 ustanovil podjetje Prijon. Njegova vseživljenjska strast do kajakaštva in rečnih brzic ga je spremljala na vseh korakih, zelo povezan pa je ostal tudi s svojo domovino Slovenijo. Vsako leto se je vračal v Čezsočo, kjer je ustanovil Prijon Sport Center, primarno kot kajakaški center z namensko trgovino. Bil je velik podpornik mladih in mladinskih iniciativ, kar je dalo zagon celotni športno-turistični industriji v Posočju. 

Leta 2011 je Anton Prijon st. odločil, da preda Prijon Sport Center mlademu kajakašu Igorju Mlekužu, podjetje Prijon pa svojemu najstarejšemu sinu Toniju, ki s svojo družino še naprej ohranja tesne vezi s soško dolino, kjer vsako leto še vedno preživljajo del letnih počitnic.

Spoštovanje & varovanje

Reka Soča je brez dvoma eden izmed biserov Evrope. S svojo smaragdno barvo, hitrimi brzicami in zahrbtnimi tokovi privablja vedno večje število kajakašev in turistov. Vsi, ki z reko živimo iz dneva v dan lahko opazujemo, kako se reka počasi lomi pod bremenom masovnega turizma.

Naša ekipa vam bo pomagala, da boste lahko v neokrnjeni naravi in reki Soči uživali na trajnosten, odgovoren in varen način – tako za vas, kakor tudi za naravo, ki je nenazadnje ključni razlog, zaradi katerega se številni popotniki iz leta v leto tako radi vrnejo k nam. 

sprosti se na našem vrtu

BAR & dogodki

Ob adrenalinskih užitkih, ki jih ponuja dolina reke Soče, se prileže tudi čas za sprostitev oziroma druženje. Na našem zelenem dvorišču najdete barček, kjer vam bomo postregli s toplimi in hladnimi napitki ali prigrizki, pogosto pa vam bomo večere popestrili tudi z živo glasbo ali DJ-jem.