Predstavljamo vam novi kajak Prijon Pike!

Prijon, svetovno znani proizvajalec kajakov, ponosno predstavlja naslednjo stopnjo v razvoju kajakaške tehnologije z novim kajakom Prijon Pike!

S tem kajakom postavljajo nove meje v kategoriji kajakov na divjih vodah. Zahvaljujoč svoji obliki je kajak Prijon Pike hiter in gibljiv ter tako združuje dinamiko veslanja na brzicah z varnostjo creeker kajakov. V njem lahko hitro pospešimo, visoke hitrosti pa dosegamo že z nekaj zaveslaji, z lahkoto pa z njim veslamo tako popolnoma naravnost, kakor tudi izvedemo obrat praktično na mestu. Skozi vrtince in valove lahko z njim zarežemo z velikim užitkom. Navdušuje s svojim ravnim dnom z veliko vodljivosti in hitrosti, kajak pa se zelo natančno odziva na vsak zaveslaj. Še en velik plus: s svojo ravno krmo je kajak kot na voljo za vse priložnosti. Krma ima majhno prostornino, zato se kajak Prijon Pike zelo hitro in enostavno obrne. Na premcu ima kajak večjo prostornino, kar pomaga pri varnosti in stabilnosti na brzicah. Poleg vseh teh zabavnih elementov, pa je to kajak tudi za resne divje vode. Zaradi svojega volumna in močno zavitega premca ostane Pike kajak na površju in suh tudi v težavnih razmerah!

Začetna ideja, ki je pripeljala do kajaka Prijon Pike, je bila narediti ultimativni kajak na divjih vodah. Športen ‘riverrunner’, ki je izjemno zabaven! V enem čolnu so zbrani igra, vodljivost in creeking! Če posplošimo: ravna krma in prostoren premec. Že preizkušena PRO oprema nudi direkten stik s čolnom in tako zagotovi več kontrole in posledično varnosti, kar vodi k boljši vodljivosti v zahtevnih razmerah in večji gibljivosti. Kajak Prijon Pike je na voljo tudi v izvedbi SPORT, ki je namenjena kajakašem, ki so jim bližje lažje oziroma srednje zahtevne brzice.

Novi Prijon Pike kajak boste v tej sezoni lahko preizkusili tudi v Prijon Sport Centru!

Tehnični podatki

Material: HTP
Dolžina: ca. 273 cm
Širina: ca. 64 cm
Teža: PRO ca. 20 kg / SPORT ca. 18 kg
Kokpit: L (86 x 51 cm)
Volumen: ca. 250 L
Teža kajakaša: ca. 60 – 90 kg